diumenge, 14 de juny del 2015

CORSICA RAID 2015

LA VICTÒRIA ÉS EFÍMERA, ELS RECORDS QUEDEN PER SEMPRE

Aquesta és la frase que resumeixen els components de l’equip Two Nav Terres de l’Ebre després del seu pas pel Corsica Raid a l’Ile de Beauté a Còrsega

El Corsica Raid és un dels raids d'aventura més reconegut d’Europa, i l’organització l'ha convertit en un esdeveniment cultural, patrimonial, social i natural per tal de projectar a l’exterior els valors de l’illa de Còrsega o, tal i com l’anomenen, l’illa de la bellesa (Ile de Beauté)


La 20ena edició del Corsica Raid Adventure s'ha disputat entre els dies 6 i 10 de juny, participant-hi alguns dels millors equips internacionals d'Europa. El Corsica Raid va començar a Bastia i va acabar a Pitrusedda, recorrent el sector Nord- Nord Oest de l’illa:

Dia 6.
A les 13 h del dia 6 de juny, es donava la sortida oficial del raid des del port vell de Bastia. En aquest primer dia, l’equip va afrontar una curta però intensa secció de caiac de mar per després iniciar un trail urbà per la ciutat de Bastia que enllaçava amb un trail de muntanya fins a la Serra di Pigno. A 950 m d’altitud, l’equip va gaudir de les impressionants vistes del cap Corse amb el mar als peus dels dos vessants de la muntanya i sota l’olor de la màquia.

Finalitzat aquest sector, l’organització ens havia preparat un trail patrimonial pel nucli antic de Bastia on, gràcies a l’ajuda dels bastians, els diferents equips havien de respondre les preguntes culturals que ens permetien descobrir bonics racons d’aquesta ciutat.

Al final d’aquest primer dia, l’equip es va situar en una segona posició a 1 minut de l’equip canadenc Raid International Gaspésie. Per acabar el dia, l’organització va realitzar una cerimònia de final d’etapa a dins del Palais des Gouverneurs que permetia a tots els equips gaudir d’unes esplèndides vistes de Bastia mentre es ponia el sol.


Dia 7.
L’endemà, ben d’hora, tots els equips ens varem desplaçar fins a la platja d’Ostriconi per tal d’iniciar els 32 km de caiac de mar fins a la Punta Spano. L’arribada a la platja la vàrem realitzar amb un porteig del caiac sobre les espatlles per posteriorment iniciar puntualment el segon dia de raid.

En aquest sector vàrem poder gaudir dels paisatges litorals d’aquesta part de l’illa amb platges de sorra blanquinosa i aigües turqueses, acompanyades d’illots de granit on hi nidificaven els ocells que ens veien passar.


Posteriorment, els equips iniciàvem un coastering que ens feia visitar algunes de les antigues torres genoveses que es troben repartides en tot el litoral de Còrsega. En aquest segon sector, l’equip va realitzar un bon treball d’orientació que li va permetre arribar en primer lloc al punt de transició i iniciar un exigent sector de btt que primerament transcorria per les vinyes de sota la localitat de Lumiu per enfilar-se després per les muntanyes que rodegen aquest bonic municipi. Aquí, l’equip va realitzar un error de navegació que li va fer perdre el temps d’avantatge aconseguit i que va fer que arribés segon a la localitat de Lumiu juntament amb l’equip Los Bomberos 81.

Amb una ràpida transició, ambdós equips iniciaven un curt però selectiu últim sector que ens permetria recuperar el temps perdut i arribar així primers a meta i, al mateix temps, aconseguir el lideratge de la prova.

Ja fora de crono, tots els equips van realitzar un ràpel des de les parts més altes de Lumiu amb unes magnífiques vistes de l’entorn del municipi i el mar per, posteriorment, entrar al poble sota els aplaudiments dels seus ciutadans.

Dia 8.
A les 6 h del matí del dilluns dia 8 de juny, tots els equips iniciàvem des de Bonifatu un dels dies més durs del raid. En aquesta ocasió, l’organització ens havia preparat dos sectors per l’alta muntanya corsa tot resseguint diferents trams del mític GR-20 i que havien de portar a tots els equips fins al municipi de Calacuccia a l’altre costat del Monte Cinto.

Després d’una disputada cursa amb l’equip Raid Vallée de Poupet, els dos components del nostre equip varen arribar primers a l’estació d’esquí d’Asco on l’organització els va informar que per raons meteorològiques suspenia el següent sector i que aquest es canviava per un sector de btt pels boscos de la Vall de Nielu.

En aquest tram de btt, l’equip va realitzar gran part del recorregut sota una intensa cortina d’aigua acompanyada de llamps, trons i pedra però amb unes espectaculars imatges d’aquest bosc amb el fons del Monte Cinto. Meritòriament, l’equip va tornar a finalitzar aquest tercer dia de raid en primera posició i augmentar el seu avantatge en 26 minuts respecte al segon classificat, l’equip Raid Vallée du Poupet.





Dia 9.
A les 22 h del mateix dia, i sota una magnífica lluna, els frontals i llums de les bicis dels diferents equips il·luminaven els camins del següent sector que tornava a transcórrer per les pistes i senders dels boscos de la Vall del Nielu. Aquest primer sector de btt sortia des del poble de Calacuccia i feia arribar a tots els equips fins al Coll de Vergio a 1478 m d’altitud. En aquest punt de control, l’equip arribava conjuntament amb els primers equips classificats i iniciava un trail en descens fins al mar, tot resseguint un dels altres senders mítics de l’illa: el sender Mare a Mare Nord.

En aquest part de la cursa, Raid Vallée du Poupet va agafar un bon avantatge de 40 minuts que l’equip va saber neutralitzar amb un magnífic tram final que va reduir aquest temps en 20 minuts. Cap als volts de les 5 de la matinada, els dos components de l’equip arribaven al bonic municipi de Porto i van poder aprofitar per dormir unes poques hores abans del inici del següent dia.


A les 8 del matí del dia 9 de lluny, es realitzava una sortida esglaonada de tots els equips amb un interval de 2 minuts entre cada un i amb l’ordre invers a la classificació. Com que l’equip era el líder de la prova, va sortir en la darrera posició del sector combinat de natació pel mar i trail patrimonial pels carrers de Porto. Finalitzada aquesta primera prova, els dos components de l’equip agafaven el caiac de mar per fer els 7 quilòmetres que separaven aquest municipi amb Piana, municipi situat al cor d’un dels racons més bonics de l’illa i patrimoni de l’Unesco; Les Calanches de Piana.

Al finalitzar aquest segon sector, l’equip va recuperar moltes posicions amb una bona estratègia: carregar el caiac a espatlles per pujar els 100 m de desnivell final entre la platja i l’aparcament on havien de deixar els caiacs per tal de què fossin recollits per les assistències. Aquesta estratègia va permetre que l’equip arribés en segona posició al municipi de Piana i anés corrents fins al barranc de Dardu tot carregats amb el material obligatori. Ja dins del barranc, l’equip va gaudir com nens amb els ràpels penjats i els tobogans d’aquest bonic barranc que l’organització havia equipat perfectament.

Cal dir que, en aquest sector, l’equip canadenc Raid International Gaspésie va tenir una incidència amb un dels seus components i, malauradament, es va realitzar un tap que no va permetre alguns equips poder realitzar les següents proves de btt i trail pels exteriors de Piana i arribar a la platja de Chiuni.

Sota una intensa calor i ja arribats a aquesta platja, el nostre equip i Los Bomberos 81 iniciaven un coastering fins a Carghjese per tal de finalitzar amb un altre trail patrimonial per l’entorn d’aquest municipi amb unes boniques panoràmiques de la mar.


Finalitzada aquesta etapa, l’equip va mantenir el liderat de la prova i l’equip Bomberos 81 va aconseguir una meritòria segona posició de la classificació general.

Dia 10.
L’endemà, després de realitzar un recorregut amb cotxe fins a Ajaccio, tots els equips afrontaven el que seria l’últim dia de competició amb un primer sector de 27 km de caiac de mar combinat amb un petit coastering i un barranc marí que feia les delícies de tots els participants. Un cop arribats a una de les idíl·liques platges turqueses del municipi de Pitrusedda, s’iniciava un sector circular de 24 km de btt pel bosc de Chiavari amb un divertit descens per magnífics senders.

Arribats de nou a la platja, el nostre equip i Los Bomberos 81 iniciaven una cursa d’orientació sorpresa de 14 km sota una intensa calor i el cansament acumulat de tots els dies. Tot i tenir un bon avantatge, ambdós equips van voler realitzar el màxim de balises i d’aquesta manera, pocs minuts abans del tancament de meta, arribaven amb un increïble esprint final i d’aquesta manera l’equip Two Nav Terres de l’Ebre es proclamava campió del Corsica Raid Aventure 2015!


Durant aquests dies, els més de 30 equips participants han realitzat un total de 320 km repartits en diferents seccions: caiac de mar, curses a peu i d’alta muntanya, coastering (trekking resseguint la costa), bicicleta de muntanya, barrancs, circuit de cordes, natació pel mar i curses d’orientació.

Tot això acompanyat d’una organització que ha vetllat constantment per la seguretat dels raiders amb un enorme desplegament humà que ha procurat que aquesta aventura fos inoblidable per tots els participants.

Han estat uns dies esplèndids on l’equip Two Nav Terres de l’Ebre ha descobert la bellesa natural d’aquesta illa de la Mediterrània i al mateix temps, donant a conèixer les Terres de l'Ebre tenint en compte la repercussió internacional que suposa aquesta important victòria.


En aquesta ocasió els integrants de l’aventura corsa han estat: Glòria Sobrero, Toni Muné, Roger Moras i Oriol Pellisa.


D’altra banda, el cap de setmana del 30 i 31 de maig, l'equip va aconseguir una meritòria 3era i 6ena classificació en la categoria mixta (2 nois + 1 noia) al campionat d'Espanya de raids disputat  a Riglos (Aragó) TENIM PENDENT LA CRÒNICA ENCARA

Ara, després d’uns meritoris dies de descans, l’equip començarà a preparar el RaidAran que també forma part del circuit europeu de raids d’aventura i que es celebrarà de l’ 1 al 5 de juliol en aquesta bonica vall del nostre territori.

l’equip està molt agraït per l’ajuda obtinguda de les empreses TWO NAV BY COMPEGPS, NOOTKA KAYAK, SK KAYAK, HOKO ESPORT, i a tota la resta de patrocinadors i col·laboradors que amb el seu esforç ens ajuden a tirar endavant els nostres somnis. Iep!! i a les famílies que ens aguanten i ens fan costat en tot moment!





Més informació  i fotos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada